Tänään kyllästyin liskonpoikasten törkyiseen altaaseen ja päätin katsastaa, olisiko akvaariotarvikkeissamme käypäistä suodatinta purkkiin. Vettähän tuossa boxissa ei ole kuin about 20 litraa, joten kummoista härveliä siihen ei tarvitse.

Rapualtaassa ollut ikivanha 8-kulmainen Eheim vaikutti sopivalta tarkoitukseen ja sen tilalle pistin äidiltä lainassa olevan Eheim 2010:n pörisemään. Suodattimia piti hetki herätellä uusissa altaissa, että alkoivat toimimaan, mutta nyt ruplattaa iloisesti ja kummankin akvaarion vesi näyttää heti paljon kirkkaammalta.

Rapuvaarioon olen tehnyt sisustussuunnitelmia. Karkea sora vaihtuu hiekaksi, kunhan saan jonkun toimimaan kuriirina välillä Biltema-Kuopio ;) Olen niin kyllästynyt tuohon "tavis-soraan" jota meillä joka ikisessä altaassa on ollut, nyt kaipaan hieman vaihtelua. Samalla uusin vähän kasvustoa, mm. jaavansammalta tahtoisin hieman poikasten piilopaikaksi ja vesiruttoa (?) saisi karsia raskaalla kädellä vähemmäksi. Hirmuinen himo olisi laitella isompaakin allasta, mutta harmikseni (ja onnekseni?) meillä ei ole enää paikkoja :D 160-litrainen olisi saatavilla kun vaan sen jonnekin saisi mahdutettua. Tv pois? :D

Lueskelin lisäksi mielenkiintoisia juttuja Triopsien kasvatuksesta ja taidanpa tätä jossain vaiheessa yrittää, kun saan tuon liskonpoikas-tankin tyhjäksi. Aika erikoisen näköisiä otuksia, vai mitä? Sinänsä hauska projekti, kun tietää jo heti alussa että tulee kestämään vain sen 1-3kk. Tokihan näitä projekteja voi aina pitää useita ja vaikka yhtä aikaa ;) Mutta uskoisin että alkuun kokeilen ihan yhdellä satsilla.

8-kulmaisen pikkupöntön putsasin tänään hiekasta ja testailin silikonien pitävyyttä. Aivan yläreunasta tihkuttaa vettä läpi, mutta jos ei tankkia piripintaan täytä niin varmasti ajaa asiansa. Arvelin jossain vaiheessa ujuttaa siihen rapuja ja ehkäpä pari omppukotiloa, mutta tämä on pitkän tähtäimen haave. Kunnon paikka uupuu, samoin kaikki tykötarpeisto lämpömittaria lukuun ottamatta :p Tämä harrastus kyllä vie käden, kun pikkusormea tarjoaa...