Ne saapuivat! Tuliliskoni ihmettelevät juuri uutta kotiaan vartin muuttomatkan jälkeen ja tällä hetkellä kaikki näkyy olevan hyvin. Tein ison vedenvaihdon aamulla ja sitä ennen nitriitit olivat 0,8mg/l (hitusen vajaa, niin kuin parina aiempanakin päivänä), jälkeen 0,3mg/l. Nitraatit laskivat 25mg/l -> 12,5mg/l. PH oli aamulla 7,5 ja nyt tasan 7,0. Jatkan nyt ahkeraa mittailua seuraavien päivien aikana, koska kypsytyshän jäi tässä nyt kesken, kun nitritti ei ehtinyt nollaan asti laskea ns. itsekseen. Vedenvaihtoa sitten jos näyttää että alkaisi kohota, mitä en toisaalta oikein usko, kun vanhasta altaasta tulee vielä muuttamaan bakteerikantaa uuteen kannon ja hiekan muodossa, yksi iso kasvi muutti jo sekä pari kelluvaa korkkilauttaa. Toivon niiiiin kovasti että kaikki menisi hyvin!

Liskot ovat pirtsakan näköisiä. Uiskentelevat altaassa ja ovat hämmästyneen oloisia, liekö uimatilan lisääntymisestä vaiko ylipäätään muutosta. Hakevat turvaa toisistaan, mutta isommat uskaltaa liikkua yksinkin. Hieman olen huolestunut altaan lämpötilasta, joka kohosi 26 asteeseen vedenvaihtojen yhteydessä (eikä nämä tietenkään tajunneet katsoa sitä vettä laittaessaan), mutta kovaa vauhtia on jo tullut alaspäin. Vanhassa kodissaan uiskeltelivat 23-asteisessa vedessä, meillä lämpötila varmaan jää ilman jäähdytyksiä 23-24 asteeseen.

Jatkanpa tarkkailua ja raportoin sitten taas tänne :) Aika veitikoita nuo liskot ovat, menee tovi jos toinenkin ihan huomaamatta seuratessa niiden touhuilua :)